Uzun zamandır beklenen PlayStation 5‘in tanıtımı yapıldı!
Dün gece internet aracılığı ile yapılan tanıtımda yaklaşık bir saatlik bir dizi PS5 oyun duyurularından sonra Sony, PlayStation 5‘in neye benzediğini açıkladı.
PS5 konsolu, siyah-beyaz tasarıma sahip bir denetleyici ile geliyor.
PS5, Xbox Series X gibi dikey bir şekilde durması için tasarlanmış.
PS5 iki versiyon içeriyor: biri 4K Blu-ray sürücüsüne sahip, diğeri ise sade bir Dijital Sürüm.
Optik sürücüsünün kaldırılması ile de PS5 “Dijital Sürümü”, normal modellere göre daha ince duruyor. Sony henüz ücret ile ilgili bir açıklama yapmasa da sürücünün çıkarılması, PS5‘in Dijital Sürümünün daha da ucuz olacağı anlamına gelebilir. Sony, PS5 tasarımını canlı bir yayınla açıkladı, ancak şirket PS5‘in her iki çeşidi için de kesin bir çıkış tarihi veya kesin fiyatlandırma yapmadı.
Xbox Series X gibi PS5 de bir TV veya monitörün altına dikey veya yatay olarak yerleştirilebiliyor
Sony,PS5’i hem dikey hem yatayda çalışan bir stand olarak geliştirdi. Ve PS5‘in “Dijital Sürümü” standında çok ufak bir fark bulunuyor. PS5 ünitesinin üst kısmında, ön tarafında USB-A ve USB-C bağlantı noktaları bulunan yerin hemen orada ısı dağıtımı için havalandırma delikleri var gibi görünüyor.
Sony ayrıca PS5 için, DualSense şarj istasyonu, yeni bir HD kamera, bir Pulse 3D kablosuz kulaklık ve medya uzaktan kumandası da dahil olmak üzere bir dizi aksesuar da tasarladı. Sony henüz hiçbir aksesuarının da fiyatını açıklamadı.Yeni PS5 konsollarıyla birlikte piyasaya sürülüp sürülmeyecekleri de bilinmeyenler arasında.
Yükleme sürelerini azaltmak için çözüm
Sony ayrıca oyunların yükleme sürelerini artırmak için özel bir SSD çözümü sunmayı planlamış. SSD, 825GB depolama kapasitesi ve saniyede 5.5GB’lık bir performans sağlayacak. Bu okuma hızlarından yararlanmak için de tüm oyunların dahili SSD’ye yüklenmesi gerekiyor.
PS5 ayrıca 8K grafikleri, 120Hz yenileme hızında 4K grafikleri ve 3D sesleri de destekleyecek.
Sony, PS5’in DualSense denetleyicisini 7 Nisan’da açıklamıştı. Denetleyici, uyarlanabilir tetikleyiciler, dokunsal geri bildirim ve oyun içeriğini paylaşmak için tasarlanmış yeni bir “oluştur butonu” içeriyor. Şirketin DualShock denetleyicileri gibi, D-pad’i ve butonları da denetleyicinin üst yarısında kalacak, iki analog çubuğu ise altta kalacak. DualSense ayrıca merkeze montelenmiş bir dokunmatik yüzeye ve dokunmatik yüzeyin her iki yanında bulunan yeniden tasarlanmış bir ışık bölümüne sahip olacak.
PS5, bugün var olan 4.000’den fazla PlayStation 4 oyunlarının birçoğunu da destekleyecek.
Yeni oyunlar da tanıtıldı
PlayStation 5 ile birlikte yeni oyunların tanıtımı da gerçekleştirildi.
PS5 ile birlikte tanıtımı yapılan oyunlar şunlar oldu;
Spiderman Miles Morales, Gran Turismo 7, HİTMAN III, NBA2K21, Ratched, Project Atia, Stray, Returnal, Destruction AllStars, Kena, Goodbye Volcano High, OddWorld, GostWire Tokyo, Jett, Godfall , Solar Ash, LittleDevil Inside, Demon Souls, Deadloop, Resident Evil Village
Tanıtım videosunu izlemek isterseniz;