Bu kapsamda Toyota Türkiye ile İŞKUR Sakarya İl Müdürlüğü arasında kayıtlı ve nitelikli iş gücü artacak. Kısa süreli adaptasyon ve sertifika eğitimleri düzenlenmesine ilişkin protokol imzalandı.
İŞKUR’a kayıtlı iş arayanların yararlanabileceği belirtilen meslekler kaynak, montaj ve boya işçiliği olacak. Toplamda 800 kişi eğitime tabi tutularak fabrikada istihdam edilecek. Kurs programına katılım sağlayan sözleşmeli işçiler 6 aylık deneme sürecine girecek. Sonrasında uygun görülürse firmada kadrolu olarak çalışma imkânına da sahip olabilecek.
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., koronavirüs nedeniyle duran üretime 11 Mayıs tarihinde tekrar başlamıştı. Bu zorlu sürecin ardından istihdam projesiyle ilgili konuşan Toyota Türkiye CEO’su Toshihiko Kudo; ihracat hedeflerini artırmak, iş gücünü desteklemek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak için mevcut kadroya 800 kişilik bir istihdam eklemeyi hedeflediklerini söyledi.